Hozzávalók: 1 doboz sprotni (vagy
egyéb másfajta füstölthal-konzerv), 3 gerezd fokhagyma, 50 dkg héjában, főtt
burgonya, másfél dl jó sűrű majonéz, 2 dl tejföl, kevés porcukor, 1 mokkáskanál
törött fekete bors, fél citrom leve, ízlés szerint só.
A halat dobozából kibontva,
olajával együtt villával összetöröm. A főtt burgonyát meghámozom, és ha kihűlt,
megdermedt, lereszelem. A majonézt, a tejfölt, a citromlevet, a sót, a borsot,
csipet cukrot és a megtisztított, zúzott fokhagymát sűrű mártássá keverem,
beleteszem a burgonyát és a halat, majd jól lefedem, és alaposan lehűtöm.
Pirított péksüteménnyel tálalom.
Elkészítési ideje: kb. 50 perc.