Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg
héjában főtt krumpli, 10 dkg göcseji sajt, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma,
ízlés szerint bor, - vagy gyümölcsecet, törött fehér bors, só, cukor, a
díszítéshez sárgarépa és snidling.
Előkészítése: ecettel, cukorral,
sóval keverek egy ízes levet, amelybe a meghámozott és felkarikázott krumplit
beleteszem. Legalább 2 órán keresztül hagyom állni. A hagymát hámozás után
nagyon finomra vágom. Elkészítése: A sajtot villával áttöröm, és a tejfölhöz
teszem. Hozzáadom a hagymát, kevés sóval és borssal ízesítem, majd az egészet
sűrű mártássá keverem. Adagonként salátás tálba rendezem a leszűrt krumplit, és
a tetejére öntöm a sajtos mártást. Sárgarépával és finomra vágott snidlinggel
díszítem.