Hozzávalók: 50 dkg héjában főtt
újburgonya, 20 dkg reszelt trappista sajt, 4 dl kefir (vagy joghurt, esetleg
házi aludttej), 2 db aromás, savanykás alma, 1 csokor kapor, 1 mokkáskanál
törött fehér bors, 1 púpozott teáskanál só.
A mártáshoz a kefirt simára
keverem a sóval, a borssal és a megmosott, lecsöpögtetett, finomra metélt
kaporral. Belekeverem a reszelt sajtot, majd hozzáadom a megmosott, héjas,
kicsumázott és kis kockákra vágott almát, meg a hámozott, ugyancsak
felkockázott főtt burgonyát. Az egészet jól átkeverem, majd lefedve teszem be a
hűtőszekrénybe néhány órára, hogy az ízei jól összeérjenek. Pirított
kenyérszeletkékkel tálalom.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.