Hozzávalók: 1 zacskó (50 dkg)
mirelit) mexikói zöldségkeverék, 40 dkg héjában főtt burgonya, 1 mokkáskanál
erős paprika (chili vagy cseresznyepaprika-krém), másfél dl ketchup, másfél dl
tejföl, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál citromlé, 1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só, 1 teáskanál porcukor, csipetnyi tört köménymag.
A ketchupot összekeverem a
tejföllel, a citromlével, az erős paprikával, az olajjal, a törött borssal, a
porcukorral és kevés sóval. A zöldséget sós vízben vagy gőzben (a kuktában,
betéten) félpuhára főzöm, majd még melegen beleforgatom a csípős mártásba.
Hozzáteszem a meghámozott és kis kockákra vágott főtt burgonyát, és ez egészet
jól összekeverve hagyom hűlni. Ezután szorosan lefedve legalább fél napig
érlelem a hűtőszekrényben.
Elkészítési ideje: kb. 1 óra 10
perc.