2013. április 7., vasárnap

Majonézes burgonyasaláta



Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 4 dl majonéz, 3 dl tejföl, só, fehérbors, pár csepp citrom; díszítéshez: 2 tojás, snidling, 1 paradicsom.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd karikára vágjuk, hideg vízben lehűtjük (a vízbe tehetünk pár csepp ecetet, így nem fog szétesni a krumpli). A majonézt a tejföllel, citromlével elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A vöröshagymát nagyon finomra felaprózzuk. A krumplit tálba tesszük a hagymával rétegezve, és leöntjük a mártással. Feldíszítjük a felkarikázott, keményre főzött tojásokkal, cikkekre vágott paradicsommal és apróra vágott snidlinggel. A salátát jól behűtve tálaljuk.