Hozzávalók: 60 dkg héjában főtt
burgonya, másfél dl majonéz, 4 dl kefir (vagy joghurt). 4 gerezd, fokhagyma, 1
mokkáskanál törött fekete bors, 1 fiola kapribogyó, 2 nagy fej vöröshagyma, 1
púpozott teáskanál tormás mustár, ízlés szerint só és kevés porcukor.
A megtisztított vöröshagymát
vékonyka karikákra vágom és kevés, forrásban lévő vízbe teszem, majd az
újraforrástól számított három percig főzöm, ezután leszűröm. A meghámozott,
kihűlt főtt burgonyát kockákra vágom. A majonézt simára keverem a kefirrel, a
megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a kapribogyó levével, valamint a
mustárral, a sóval és a cukorral. Ezután hozzáteszem a félbe vágott
kapri-szemeket. A mártást ráöntöm a fokhagymával összekevert burgonyára. Jól
átkeverem, és lefedve teszem be a hűtőszekrénybe néhány órára, hogy az ízei
összeérjenek, de az sem árt, ha egy egész napig hűtjük fogyasztás előtt.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.