Hozzávalók: 60 dkg héjában főtt
burgonya, 1 kis üveg füstöltlazac-törmelék, másfél dl majonéz, 2 dl kefir, 1 dl
tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej lilahagyma, ízlés szerint só, 1
mokkáskanál törött fekete bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál mustár.
A héjában főtt burgonyát hámozás
után vékony karikákra vágom. A lilahagymát megtisztítom, és vékonyra karikázom,
majd megsózom, és jól összekeverem. Legalább tizenöt percig hagyom állni.
Közben a majonézt összekeverem a lazac leszűrt olajával, a tejföllel, a
kefirrel, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a
mustárral és a nagyon finomra aprított petrezselyemzölddel. A szétmorzsolt
lazacot, a főttburgonya-karikákat és a hagymát belekeverem, azután az egészet jól
átforgatom, és szorosan lefedem. A hűtőszekrényben fél napig érlelem, csak
ezután rakom az asztalra.
Elkészítési ideje: kb. 55 perc.