Hozzávalók: 2 közepes nagyságú
fekete retek, 50 dkg héjában főtt burgonya, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint
só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, fél mokkáskanál összetört koriandermag, 3
dl tejföl, fél citrom leve, 1 csokor petrezselyemzöld, kevés cukor, 3 evőkanál
olaj, 1 teáskanálnyi mustár.
A fekete retket megtisztítom, és
az almareszelő durva fokán lereszelem, majd gyengén megsózom, és fél óráig
állni hagyom. Közben az előzőleg megfőtt burgonyát meghámozom, és vékonyra
karikázom. A tejfölben elkeverem a citromlevet, a tisztított, zúzott
fokhagymát, a koriandermagot, a borsot, kevés cukrot és mustárt, majd
beleforgatom a sós, reszelt retket, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a
burgonyakarikákat. Jól összekeverem, ezután lefedem, és hűtőszekrényben érlelem
néhány órán keresztül.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.