Hozzávalók: 1 kis doboz bármilyen
fajta paradicsomos ízesítésű halkonzerv, 50 dkg (tisztán mért) héjában főtt
burgonya, fél citrom leve, 1 dl sűrű majonéz, 2 dl kefir, 1 gerezd fokhagyma, 1
mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só.
A mártáshoz a majonézt simára
keverjük a citromlével, a hal leszűrt, paradicsomos levével és a kefirrel.
Megfűszerezzük a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, valamint a sóval és
a borssal. A mártásba belereszeljük, az előző nap megfőzött, tehát már
megdermedt, hámozott főtt burgonyát, és hozzáadjuk az apróra darabolt halat. Az
egészet - óvatosan, hogy ne törjük össze a haldarabokat - összekeverjük, és
befedve, a hűtőszekrényben legalább két órán keresztül érleljük.
Elkészítési ideje: kb. 20 perc
(burgonyafőzés nélkül).