Hozzávalók: 75 dkg héjában főtt
burgonya, 2 nagy fej lila hagyma, 4 evőkanál olaj, ízlés szerinti ecet, só,
cukor, 1 púpozott mokkáskanál törött fekete bors, 1-1 mokkáskanál koriander, és
mustármag.
Jó félliternyi ecetes –sós -
cukros levet felforralok, beleteszem az összes fűszert (a bors kivételével) és
néhány percig forralom, majd hozzárakom a meghámozott és vékony karikákra
aprított lila hagymát. Az újraforrástól számított három percig főzöm, ezután
hozzáteszem a felkarikázott burgonyát, de már lezárom alatta a lángot. Addig
hagyom a lében, amíg az egész ki nem hűl. Ezután leszűröm, és salátástálba
rakom, majd az olajjal óvatosan átkeverem, a borssal meghintem, és szorosan
lefedem. A hűtőszekrényben jól lehűtöm.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.