Hozzávalók: 60 dkg héjában főtt
burgonya (lehetőleg újburgonya), 10 dkg mazsola, 2 dl majonéz, 2 dl kefir, 3
evőkanál almaecet (vagy gyenge borecet), 1 púpozott mokkáskanál gyömbérpor,
ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 csokor zöldhagyma (zöld
szárával együtt), csipet porcukor, fél citrom leve.
A mazsolát megmosom, szárát
leszedem, és kis lábosba rakom. Rálocsolom a citromlevet és még annyi vizet,
hogy jól ellepje. Lefedve felforralom, majd a lángot eloltva alatta, húsz
percig hagyom állni, addigra egészen felpuhul, és az összes levét felszívja.
Közben a főtt burgonyát meghámozom, és nagyon kis kockákra aprítom, majd a
mazsolával együtt salátástálba szórom. A majonézbe belekeverem a kefirt, az
almaecetet, a gyömbérport, ezután megsózom, megborsozom, meghintem csipet
cukorral, majd belekeverem a megtisztított és hajszálvékonyra karikázott
zöldhagymát, zöldjével együtt. Jól összekeverem, és a mártást ráöntöm a
mazsolás burgonyára. Átforgatom, és lefedve legalább fél napra beteszem a
hűtőszekrénybe.
Elkészítési ideje: kb. 55 perc.