Hozzávalók: 75 dkg héjában főtt
burgonya, 2 db keményre főtt tojás, 25 dkg aromás, savanykás alma, 2 dl tejföl,
1 közepes fej vöröshagyma, 1 kemény, ress fejes saláta, 1 citrom, 1 teáskanál
szárított kakukkfű, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A meghámozott, kockákra vágott
burgonyát salátástálba rakom. Hozzáteszem a megmosott, kicsumázott, de héjas, ugyancsak
kockákra vágott almát, amelyet a darabolás után azonnal meglocsolok
citromlével, hogy ne barnuljon meg. A meghámozott kemény tojásokat és a
megtisztított vöröshagymát is felkockázom, és az almás burgonyához teszem. A
megmosott, és lecsöpögtetett zöldfűszereket, finomra metélem, majd a tejfölbe
keverem. Citromlével, borssal és sóval (esetleg kevés cukorral) ízesítem,
ráöntöm a salátástálba tett zöldségekre, ezután jól átforgatva lefedem, és a
hűtőszekrényben néhány órán keresztül érlelem. Csak közvetlenül tálalás előtt
keverem bele a megmosott, lecsöpögtetett és csíkokra vágott fejes salátát.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.