2013. április 1., hétfő

Csicsóka-saláták


Csicsókasaláta

Hozzávalók: 50 dkg csicsóka, 20 dkg füstölt sajt (több fajta, ha lehet), 2 dl kefir, 2 ek. olaj, petrezselyemzöld, só.
Meghámozzuk, vagy nem a héjastól főzött csicsókát, és kockákra vágjuk. Jól összekeverjük egy tálban a kefirt, olajat, sót, petrezselymet. Beleforgatjuk a csicsókát, megszórjuk a reszelt füstölt sajttal.

Csicsókasaláta nyersen

Hozzávalók: 50 dkg nagyon alaposan kefével megdörzsölt, megmosott nyers csicsóka, 1 citrom, 3 ek olaj, 1 ek méz, bors, só, petrezselyem.
A csicsókát nagyon vékony karikákra szeljük, rácsavarjuk a citrom levét, beletesszük a mézet, olajat, sót, borsot, a nagyon apróra vágott petrezselymet. Óvatosan összekeverjük. 1 órányit hűtőben érleljük.