Hozzávalók: 50 dkg héjában főtt
burgonya, 40 dkg sütőtök (tisztán mérve), 4 dl kefir (vagy joghurt, esetleg
aludttej), 2 db savanykás, aromás alma, 1 nagy fej lilahagyma, 1 evőkanál
mustár, 1 teáskanál paradicsompüré, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete
bors.
A sütőtököt előmelegített forró
sütőben szép pirosbarnára megsütöm, majd ha már nem forró, a turmixgép poharába
téve péppé zúzom. A tökpürét összekeverem a kefirrel, a mustárral, a
paradicsompürével, a sóval és a borssal. A meghámozott burgonyát vékony
karikákra vágom és belekeverem a tökös mártásba. A hagymát tisztítás után
hajszálvékony karikákra metélem és megsózom. Tízpercnyi állás után a megmosott,
kicsumázott és apró kockákra aprított héjas almával együtt, a mártásba keverem.
Jól lefedve legalább fél napig érlelem a hűtőszekrényben. Tálalás előtt még
egyszer átkeverem és pirított kenyérszeletkékkel teszem az asztalra.
Elkészítési ideje: kb. 80 perc.