Hozzávalók: 50 dkg héjában főtt
burgonya, 5 db közepes nagyságú kovászos uborka, 3 dl joghurt (vagy kefir), 3
gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 2-3
teáskanál porcukor.
A burgonyát a saláta fogyasztása
előtt lévő napon megfőzöm, majd meghámozva hagyom kihűlni, és a hűtőszekrényben
tartom másnapig. (Az a lényeg, hogy a főtt burgonya megdermedjen.) Másnap a
kovászos uborkával együtt az almareszelő durva fokán lereszelem. Salátástálban
a joghurtot összekeverem a megtisztított és zúzott fokhagymával, a sóval, a
borssal, a cukorral és a megmosott, lecsöpögtetett, apróra metélt zöld
kaporral. Ebbe a mártásba forgatom bele a lereszelt uborkás burgonyát, és az
egészet alaposan összekeverve lefedem. A hűtőszekrényben érlelem néhány órán
keresztül és hidegen tálalom.
Elkészítési ideje: 50 perc.