Hozzávalók: 4 db kovászos uborka,
1 nagy nyers salátauborka, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg paradicsom, 25 dkg
zöldpaprika, 10 dkg tejszínes krémsajt, 4 evőkanál olaj, 2 dl kefir, 1 csokor
kapor, csipetnyi cukor, kevés só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, fél dl
kovászosuborka-lé.
Mély salátástálat készítünk elő.
Az öntethez a krémsajtot simára keverjük a kefirrel, hozzáöntjük az
uborkalevet, az olajat, a borsot, a finomra vágott kaprot, a cukrot és kevés
sót. Az egészet alaposan összekeverjük, és befedve betesszük a hűtőszekrénybe.
Az almareszelő durva fokán lereszeljük a megmosott és kicsumázott zöldpaprikát,
valamint a megmosott nyers és kovászos uborkát. A megtisztított és vékony
karikákra vágott hagymát megsózzuk, és a megmosott paradicsomot vékony
gerezdekre aprítjuk. Az egészet beleforgatjuk a mártásba, és lefedve érleljük a
hűtőszekrényben. Tálalás előtt ismét átkeverjük.
Elkészítési ideje: kb. 45 perc.