Spenót
Vadon terem a
Kaukázus déli részén, Iránban, Afganisztánban.
A spenót gyógyító hatása:
1. védi a nyálkahártyákat,
2. aktiválja a
szénhidrát-anyagcserét,
3. serkenti az agyműködést,
frissít,
4. nyugtatja az idegeket,
5. szépíti a bőrt, a hajat és a
körmöt,
6. emeli a vércukorszintet, így
elűzi a fáradtságot,
7. javítja a hangulatot,
8. támogatja az izom- és
szívműködést,
9. erősíti az immunrendszert,
10. serkenti a hormontermelést,
11. élesíti a látást, javítja a
farkasvakságot,
12. serkenti a csontképzést,
13. erősíti a fogakat,
14. fokozza a vérképzést, javítja
a sejtlégzést,
15. vízhajtó,
16. segíti a fogyókúrát,
17. idős korban lefékezi a
biológiai órát.
Spenótsaláta
25 dkg fiatal spenót, 1 hagyma, 1
ek. olívaolaj, 1 - 1 ek. tejszín, ecet, só, bors.
A hagymát vágjuk nagyon vékony
karikára, tegyük a tisztított spenóthoz.
Készítsük el az öntetet és öntsük
a keverékre.
Fontos: olyan sok ásványi anyagot
tartalmaz, hogy ajánlatos kisebb adagokat enni belőle. Ha olajjal készítjük el,
az emésztés ugyan tovább tart, de elősegítjük a felszívódást.