2013. március 19., kedd

Spenót


Spenót

Vadon terem a Kaukázus déli részén, Iránban, Afganisztánban.

A spenót gyógyító hatása:

1. védi a nyálkahártyákat,
2. aktiválja a szénhidrát-anyagcserét,
3. serkenti az agyműködést, frissít,
4. nyugtatja az idegeket,
5. szépíti a bőrt, a hajat és a körmöt,
6. emeli a vércukorszintet, így elűzi a fáradtságot,
7. javítja a hangulatot,
8. támogatja az izom- és szívműködést,
9. erősíti az immunrendszert,
10. serkenti a hormontermelést,
11. élesíti a látást, javítja a farkasvakságot,
12. serkenti a csontképzést,
13. erősíti a fogakat,
14. fokozza a vérképzést, javítja a sejtlégzést,
15. vízhajtó,
16. segíti a fogyókúrát,
17. idős korban lefékezi a biológiai órát.

Spenótsaláta

25 dkg fiatal spenót, 1 hagyma, 1 ek. olívaolaj, 1 - 1 ek. tejszín, ecet, só, bors.
A hagymát vágjuk nagyon vékony karikára, tegyük a tisztított spenóthoz.
Készítsük el az öntetet és öntsük a keverékre.

Fontos: olyan sok ásványi anyagot tartalmaz, hogy ajánlatos kisebb adagokat enni belőle. Ha olajjal készítjük el, az emésztés ugyan tovább tart, de elősegítjük a felszívódást.