A kajszi őshazája
Közép-Ázsia és Kína.
Pakisztánban, a
Karakorum magas hegyvidékén élő népcsoport átlagéletkora 10 évvel is meghaladja
a közép-európai átlagot. Vélhető, hogy a kajszi fogyasztása is szerepet játszik
ebben. A kajszinak bizonyítottan fiatalító hatása van.
A sárgabarack és az egészség:
1. megállítja az öregedési
folyamatot,
2. javítja a hangulatot,
3. enyhíti a fáradtságot,
4. segít a koncentrálásban,
5. véd az immunmérgek ellen,
6. véd a szabadgyökök ellen,
7. erősíti a nyálkahártyát,
dohányosoknak kifejezetten ajánlott gyümölcs,
8. erősíti a bőrt, a hajat, a
körmöt,
9. serkenti a sejtképződést,
10. fokozza a vérképzést,
11. csökkenti a torok és a gége
szárazságát,
12. csökkenti az asztmás
panaszokat,
13. sápadt, vérszegény embereknek
nagyon ajánlott.
Sárgabarackleves hidegen
Hozzávalók: 8 kajszi, 2,5 dl
joghurt, 2,5 dl tejszín, 2 ek. méz, csipetnyi gyömbér.
A barackot héjastól vágjuk
darabokra. Keverjük össze a joghurttal, mézzel, adjuk hozzá a felvert tejszínt.
Lehűtve frissen tört gyömbérrel
kínáljuk.
Currys csicseriborsó vagy bab
mellé adhatjuk a barackot nyersen, feldarabolva.
Kajszi-mártás kitűnően illik
rántott camemberthez, lángosokhoz.
Most futás a lekváros üveghez,
nyalakodjatok belőle, mert lehet, hogy így is fiatalít!