2013. március 23., szombat

Sárgabarack



A kajszi őshazája Közép-Ázsia és Kína.
Pakisztánban, a Karakorum magas hegyvidékén élő népcsoport átlagéletkora 10 évvel is meghaladja a közép-európai átlagot. Vélhető, hogy a kajszi fogyasztása is szerepet játszik ebben. A kajszinak bizonyítottan fiatalító hatása van.

A sárgabarack és az egészség:

1. megállítja az öregedési folyamatot,
2. javítja a hangulatot,
3. enyhíti a fáradtságot,
4. segít a koncentrálásban,
5. véd az immunmérgek ellen,
6. véd a szabadgyökök ellen,
7. erősíti a nyálkahártyát, dohányosoknak kifejezetten ajánlott gyümölcs,
8. erősíti a bőrt, a hajat, a körmöt,
9. serkenti a sejtképződést,
10. fokozza a vérképzést,
11. csökkenti a torok és a gége szárazságát,
12. csökkenti az asztmás panaszokat,
13. sápadt, vérszegény embereknek nagyon ajánlott.

Sárgabarackleves hidegen

Hozzávalók: 8 kajszi, 2,5 dl joghurt, 2,5 dl tejszín, 2 ek. méz, csipetnyi gyömbér.
A barackot héjastól vágjuk darabokra. Keverjük össze a joghurttal, mézzel, adjuk hozzá a felvert tejszínt.
Lehűtve frissen tört gyömbérrel kínáljuk.

Currys csicseriborsó vagy bab mellé adhatjuk a barackot nyersen, feldarabolva.

Kajszi-mártás kitűnően illik rántott camemberthez, lángosokhoz.

Most futás a lekváros üveghez, nyalakodjatok belőle, mert lehet, hogy így is fiatalít!