Káposzta
Őse valószínűleg a
vadkáposzta a Földközi-tenger és az Atlanti-óceán mellékéről.
Már a rómaiak is
ismerték és általános gyógyszerként tisztelték.
A káposzta gyógyító hatása:
1. magas folsavtartalma nagyon
fontos azoknak, akiket rendszeresen stressz ér és B-vitamin hiányban
szenvednek,
2. serkenti az agy és az idegek
működését (a B12 kivételével az össze B-vitamint tartalmazza, és ami nagyon
fontos, egymással harmonizáló mennyiségben),
3. fokozza a
koncentrálóképességet,
4. hangulatjavító,
5. idegnyugtató, feszültségoldó,
6. javítja az alvást (vacsorára
fogyasztva egy olyan aminosav jut az agyba, amiből az alvás hormonját állítja
elő szervezetünk),
7. erősíti az immunrendszert,
8. növeli az életerőt,
9. aktiválja a sejtlégzést,
10. erősíti a bőr és a haj
színét,
11. elősegíti a sejtek
növekedését,
12. segít a sikeres fogyókúránál,
13. a benne lévő cink fitté tesz
bennünket.
Káposztafőzelék
50 dkg apróra vágott káposzta, 1
hagyma felaprítva, 1 ek. fehérborecet, 1 ek. szőlőmag olaj, fűszeres só,
köménymag, kapor.
A hagymát az olajban pirítsuk
meg. Kevés vízzel engedjük fel, tegyük bele a többi kelléket.
Pároljuk 15-20 percig.