2013. március 23., szombat

Cseresznye



Valószínűleg Kis-Ázsiából terjedt el mára már az egész világon. Az eurázsiai vad fajtákból sok értékes fajtát nemesítettek.

A cseresznye gyógyító hatásai:

1. 1 hétig napi 25 dkg cseresznye fogyasztása már kedvező hatású a köszvénynél,
2. semlegesíti a sejtkárosító szabad gyököket, így lassítja a bőr öregedését, széppé teszi a bőrt,
3. csökkenti a gyulladásokat,
4. óvja a kötőszövetet, az enzimek okozta károsodástól,
5. segíti a súlycsökkenést,
6. C-vitamin és folsav tartalma az agy- és idegműködéshez, vérképzéshez járul hozzá kedvezően,
7. a cseresznyekúra szabályozza a tápcsatorna működést, méregtelenít.

Cseresznyés joghurt

Hozzávalók: 25 dkg cseresznye kimagozva, 1 pohár joghurt, 1 tk. vanília ízű pudingpor (nem főzős), 1 tk. méz.
Keverjük össze a joghurtot, pudingport, mézet, forgassuk bele a cseresznyét.
Csészében kínáljuk.