Valószínűleg
Kis-Ázsiából terjedt el mára már az egész világon. Az eurázsiai vad fajtákból
sok értékes fajtát nemesítettek.
A cseresznye gyógyító hatásai:
1. 1 hétig napi 25 dkg cseresznye
fogyasztása már kedvező hatású a köszvénynél,
2. semlegesíti a sejtkárosító
szabad gyököket, így lassítja a bőr öregedését, széppé teszi a bőrt,
3. csökkenti a gyulladásokat,
4. óvja a kötőszövetet, az
enzimek okozta károsodástól,
5. segíti a súlycsökkenést,
6. C-vitamin és folsav tartalma
az agy- és idegműködéshez, vérképzéshez járul hozzá kedvezően,
7. a cseresznyekúra szabályozza a
tápcsatorna működést, méregtelenít.
Cseresznyés joghurt
Hozzávalók: 25 dkg cseresznye
kimagozva, 1 pohár joghurt, 1 tk. vanília ízű pudingpor (nem főzős), 1 tk. méz.
Keverjük össze a joghurtot,
pudingport, mézet, forgassuk bele a cseresznyét.
Csészében kínáljuk.