2013. március 23., szombat

Avokádó



Mexikóban és Közép-Amerikában őshonos, de már elterjedt szerte a világon a forró területeken.

Az avokádó gyógyító hatásai:

1. mindenkinek ideális, aki állati zsírokat nem fogyaszthat,
2. segít a fogyókúrában,
3. kissé csökkenti a vércukorszintet,
4. fokozza az idegrendszer és az agy energiaellátását - vagyis frissít, szellemileg élénkít,
5. fokozza a koncentrálóképességet,
6. fokozza a gyomorsav termelését fehérjék emésztésekor,
7. serkenti a vörösvérsejtek képződését,
8. rendszeres fogyasztása szépíti a bőrt,
9. a belőle készült pakolás a száraz, hámló bőrt ismét puhává, ráncmentessé teszi.

Avokádó krém

Hozzávalók: 1 kimagozott avokádó, 1 tk. citromlé, 1 gerezd zúzott fokhagyma, pici só, bors.
A gyümölcs húsát péppé törjük, összekeverjük a fűszerekkel.
Pirítóssal a legfinomabb.