Mexikóban és
Közép-Amerikában őshonos, de már elterjedt szerte a világon a forró
területeken.
Az avokádó gyógyító hatásai:
1. mindenkinek ideális, aki
állati zsírokat nem fogyaszthat,
2. segít a fogyókúrában,
3. kissé csökkenti a
vércukorszintet,
4. fokozza az idegrendszer és az
agy energiaellátását - vagyis frissít, szellemileg élénkít,
5. fokozza a
koncentrálóképességet,
6. fokozza a gyomorsav termelését
fehérjék emésztésekor,
7. serkenti a vörösvérsejtek
képződését,
8. rendszeres fogyasztása szépíti
a bőrt,
9. a belőle készült pakolás a
száraz, hámló bőrt ismét puhává, ráncmentessé teszi.
Avokádó krém
Hozzávalók: 1 kimagozott avokádó,
1 tk. citromlé, 1 gerezd zúzott fokhagyma, pici só, bors.
A gyümölcs húsát péppé törjük,
összekeverjük a fűszerekkel.
Pirítóssal a legfinomabb.